Filet z karmelizowaną cebulą i szpinakiem

Filet z karmelizowaną cebulą i szpinakiem

Filet z karmelizowaną cebulą i szpinakiem

Uwielbiam kurczaka pod każdą postacią, a filet to już w szczególności. Ten jest delikatny a zarazem o wyrazistym smaku. Wszystko tworzy jedną spójną całość i rewelacyjny aromat. 1 podwójny filet z kurczaka 3 łyżeczki keczupu 1 łyżeczka miodu Przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka liści lubczyku Sól Pieprz Warstwa szpinakowa: 1 łyżka masła 250 g mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku 250 g sera fety Pieprz Karmelizowana cebula: 2 cebule 1 łyżeczka miodu Sól Pieprz Olej do smażenia Filet przyprawiamy przyprawą do kurczaka. W mise... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu VioletoweKucharzenie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, cebula, miód, feta, pierś, ryż, piersi, szpinak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, ser feta, czosnek, ser, filet z kurczaka, polewa, marynaty, łatwe , mięso, kurczak w miodzie, kurczak w marynacie, filet z kurczaka w marynacie , kurczak z ryżem, kurczak z serem, kurczak z czosnkiem, filet ze szpinakiem, smażony ser, gotowany kurczak, pierś w marynacie, ryż smażony

Inne przepisy z VioletoweKucharzenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.