Lazania z sosem bolońskim i szpinakiem. Lasagne bolognese.
Lazania z sosem bolońskim i szpinakiem. Lasagne bolognese.
Składniki:
12 płatów makaronu do lazanii,
sos beszamelowy- przepis tutaj,
500 g mięsa mielonego,
1 cebula,
1 ząbek czosnku,
700 g gęstego sosu pomidorowego,
500 g szpinaku,
50 g żółtego sera- gouda,
sól,
pieprz.
Przygotowanie:
Makaron do lazanii gotujemy w osolonej wodzie, wkładamy po 2-3 płaty makaronu do gotującej się wody i gotujemy 2 minuty. Wyjmujemy i wkładamy następne. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy mięso mielone, dodajemy ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni
Autor
Aga w kuchni
robię to co lubię, czyli gotuję i piekę :)
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
lasagne, sosy, szpinak, lasagne ze szpinakiem, makaron, makarony, mielone, sos beszamelowy, zupa pomidorowa, sos pomidorowy, mięso mielone, czosnek, ser, mięso, cebula, sos do makaronu, duszone, ser żółty, makaron ze szpinakiem, makaron z serem, sos do mielonego , masło czosnek, mięso duszone
Inne przepisy z Aga w kuchni
Dodaj komentarz