bułeczki Panini

bułeczki Panini

bułeczki Panini

Panini a raczej Panino to z włoskiego "małe kawałeczki chleba " , robione są w różnych formach i rozmiarach , to bułeczki do kanapek ,przekrawa się je lub rozrywa aby w środek włożyć salami ,ser czy inne ulubione wędliny czy sery ,można je spożywać na ciepło . Są pulchne w środku jak ciabatta . Z podanej porcji wychodzi 35 sztuk małych Panini. Składniki : zaczyn robiony na dzień przed pieczeniem ( 12-18 godzin) - 100 g mąki pszennej typ 750 - 3 g świeżych drożdży - duża łyżka oliwy - pół łyżeczki soli - 70 ml l... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wypieki Rene

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

renata borowskarenata borowska

Pasjonatka fotografii i pieczenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, panini, ser, ciabatta, kanapki, chleb, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, drożdżowe, bułki, ciasto na niedziele, chleb na drożdżach , bułka pszenna, chleb mieszany

Inne przepisy z Wypieki Rene

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.