Schlützkrapfen – Ravioli ze szpinakiem

Schlützkrapfen – Ravioli ze szpinakiem

Schlützkrapfen – Ravioli ze szpinakiem

Ciasto: 400 g żytniej mąki 100 g mąki pszennej 1 jajko sól, ciepła woda (ok. 150 – 200 ml) Nadzienie: 300 g szpinaku 200 g sera białego półtłustego, cebula sól, pieprz,  1/2 chili 1 ugotowany ziemniak olej do głębokiego smażenia Zagnieść mąkę, jaja, sól i wodę na gładkie ciasto. Pozostaw na 30 minut, żeby odpoczęło. Przygotować nadzienie: cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju z dodatkiem szczypty soli i cukru. Wymieszać ugotowany, posiekany szpinak z rozgniecionym serem, rozgniecionym ziemniakie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, ciasto, cebula, ser, jajko, ziemniak, szpinak, ziemniaki, placki, ser biały, ravioli, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, smażony ser, placek z serem, pierogi z szpinakiem, pierogi ze szpinakiem, lekkie ciasto, placki z gotowanych ziemniaków

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.