Tilapia pod szynką i mozzarellą

Tilapia pod szynką i mozzarellą

Tilapia pod szynką i mozzarellą

Tilapia to pochodząca z Afryki ryba z rodziny pielęgnicowatych - tej samej, do której należą akwariowe pielęgnice i pyszczaki. Jest drugim pod względem wielkości produkcji hodowlanym gatunkiem ryb na świecie.  Kupiona przeze mnie tilapia pochodziła z polskiej hodowli. Moje filety z tilapii upiekłem przykryte szynką parmeńską. Pod koniec dodałem mozzarellę - ten ser rozpuszcza się zbyt szybko, by wstawić go do piekarnika na dłużej niż kilka minut. Gotową rybę podałem z brokułem upieczonym pod imbirowym... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W SMAK

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.