Zupa cebulowa pod ciastem francuskim

Zupa cebulowa pod ciastem francuskim

Zupa cebulowa pod ciastem francuskim

To danie chodziło za nami od dawna... Zupa cebulowa pod ciastem francuskim SKŁADNIKI: 700 g cebuli 2 łyżki masła 250 ml białego wytrawnego wina bulion- 1 litr rosołu z 2 nóżek kurczaka sól i świeżo zmielony czarny pieprz tarty żółty ser dodatkowo: gotowe ciasto francuskie  Cebulę obrać, posiekać w pióra ok. 1,5-2 mm (my od wczoraj możemy się cieszyć zestawem noży Magdy Gesler wygranym przeze mnie na imprezie DlaLejdis- niesamowita różnica w krojeniu).  W dużym i szerokim garnku roztopić masło, do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MarciochaKucharzy

Autor

marciochakucharzymarciochakucharzy

Gotowanie sprawia mi ogromną przyjemność i frajdę. Uwielbiam eksperymentować i próbować nowych smaków. Pierogi to mój konik! Moim testerem i pomocnikiem jest mój mąż Wojcioszek. Na blogu będą prezentowane również jego wypieki- w tym jest o wiele lepszy ode mnie:D

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

francuskie, ciasto, zupa, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, tarta, ser, ciasto francuskie, zupa cebulowa, ser żółty, impreza, rosół, kurczak, krem, obiad, zupa krem, kurczak z serem, ser biały, ciasto z kremem, ciasta z kremami, lekkie ciasto, smażony ser, dania z kurczakiem, gotowany kurczak, zapiekany kurczak

Inne przepisy z MarciochaKucharzy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.