“Kuchnia Pałucka” – recenzja
“Kuchnia Pałucka” – recenzja
Coraz bardziej interesujemy się tym, co się dawniej jadało. Nie chodzi już tylko o dworskie i mieszczańskie smaki, które inspirowały się kuchnią francuską i zostały wydane w książkach kucharskich, ale też o smaki chłopskie i regionalne. Typowe dla danej okolicy, która obejmuje często kilka chałup i za rzeką ma już inne smaki. Takie regionalne dania możemy jeść nie tylko na Pałukach, czyli w okolicach Biskupina. Możemy podać je też w Warszawie z szacunkiem dla przodków i wiejskiej kultury, która powoli odcho... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Ugotowane pozamiatane
Autor
Kamila Tokarska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kluski, przepisy na święta, zupa, sok, ogórki, mięso, kapustą, placki, chleb, ser, zupa grzybowa, ogórki kiszone, kasza, makarony, kiełbasa, do pracy, świąteczne przepisy, kaczki, spaghetti, kasza jaglana, kebab, makaron, placki ziemniaczane, boże narodzenie, ciasto, marchewka, francuskie, kapusta kiszona, placek z serem, chleb na zakwasie
Inne przepisy z Ugotowane pozamiatane
Dodaj komentarz