Ciasto na naleśniki

Ciasto na naleśniki

Ciasto na naleśniki

Naleśniki... na ostro, na słodko, na ciepło, na zimno, zapiekane czy też prosto z patelni, z mięsem, z serem, z owocami, z warzywami, z dżemem, z cukrem, a może suche? Nie ważne jakie najbardziej lubimy i jak najczęściej jadamy. Jedno jest pewne - najważniejsze jest ciasto! Ciasto powinno być puszyste, miękkie, delikatne, jednak na tyle trwałe żeby nie rwało się podczas smażenia. Dobrze jakby nie wymagało masy tłuszczu (chociaż to zależy w dużej mierze od patelni). Po usmażeniu naleśniki powinny ładnie zmięknąć ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jedzeniomania

Autor

Agnieszka GrabarczykAgnieszka Grabarczyk

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

naleśnik, ciasto, ciasto naleśnikowe, mięso, ser, zdrowe przepisy, zdrowe, warzywa, bita śmietana, sosy, ciasto na naleśniki, naleśniki, puszyste ciasto, ciasto z bezami, warzywa na patelnie, lekkie ciasto, naleśniki z warzywami, proste ciasto, ciasto na zimno, ciasto z masa, ciasta z masa, szybkie ciasto, proste i szybkie ciasto, naleśniki z bitą śmietaną, pyszne ciasto, sos do jajek

Inne przepisy z Jedzeniomania

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.