Pieczone pierogi z mięsno-serowym nadzieniem

Pieczone pierogi z mięsno-serowym nadzieniem

Pieczone pierogi z mięsno-serowym nadzieniem

Jedynie trzy składniki na ciasto i dowolność jeśli chodzi o farsz. :-) Robi się je szybko i łatwo, ciasto jest plastyczne, nie klei się. Z podanej porcji wyszły mi 54 sztuki pysznych, rumianych pierożków. Przepis mam od wielu lat, znalazłam go tutaj: KLIK.Ciasto:500g twarogu półtłustego250g margaryny3 i 3/4 szklanki mąki 2 łyżeczki soli Farsz:2 średnie cebule 300g mięsa mielonegokilka sztuk małych pieczarek3 plasterki żółtego serakulka mozzarelli3 łyżki koncentratu pomidorowego papryka słodka, papryka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Autor

szefowakuchniszefowakuchni

Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, ciasto, mielone, papryka, twaróg, mięso, pieczarki, cebula, mięso mielone, ser żółty, czosnek, ser, jajko, gyros, pierogi, słodkie, pierogi przepis, łatwe ciasto, duszone, łatwe , zupa pomidorowa, ciasta szybkie i łatwe, przekąski, szybki ciasto, szybkie ciasto, mielone pieczarki, ciasto z masa, ciasta z masa, pyszne ciasto, pieczarki w cieście

Inne przepisy z Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.