500 g zielonych szparagów, sól, cukier, śmietana jogurtowa 10%, 6 jajek przepiórczych, ocet jabłkowy, Szparagi umyć, pokroić w nieduże kawałki (odłożyć dwie główki szparagów) zalać wrzącą wodą (wody powinno być 1 cm ponad szparagi), ugotować do miękkości. Zmiksować. Przetrzeć przez sito. Doprawić solą i cukrem do smaku. Odstawić do ostudzenia. Wymieszać z 3-5 łyżkami śmietany. W garnku zagotować wodę, lekko osolić, dodać ocet jabłkowy. Jajka wybijać pojedynczo do miseczki. Gdy woda się gotuje, „zakrę... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...