Faszerowana pierś z kurczaka w cieście francuskim.

Faszerowana pierś z kurczaka w cieście francuskim.

Faszerowana pierś z kurczaka w cieście francuskim.

Przepis na : obiad

Składniki: 2 pojedyńcze piersi z kurczaka, 300g pieczarek, cebula, 1 opakowanie ciasta francuskiego, garść startego sera żółtego, olej lub oliwa, sól, pieprz, jajko. Przygotowanie: Pieczarki umyć i pokroić w półksiężyce. Podsmażyć razem z cebulą pokrojoną w kostkę na niedużej ilości oleju lub oliwy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Po podsmażeniu pozostawić do ostygnięcia. Piersi kurczaka umyć i osuszyć. Przekroić na pół, ale nie nacinać do końca - zrobić tak zwane kieszonki. Położyć na cieście francuskim. Ci... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Autor

weronikka1

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, francuskie, pierś, piersi, kurczak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, ser żółty, pieczarki, mięso, ser, kurczak z pieczarkami, obiad, pierś z kurczaka w cieście francuskim, pieczarki w cieście, kurczak z serem, pieczarki do obiadu, mięsa pieczone, jajka z farszem, kurczak pieczony, mięso na obiad

Inne przepisy z W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.