Składniki na tortownicę o średnicy 21-23 cm: z przepisu ze strony Moje wypieki 3 banany 75 g roztopionego masła 2/3 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 duże jajko kilka kropel aromatu rumowego 1 łyżeczka sody szczypta soli 1,5 szklanki mąki pszennej Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misce rozgnieść widelcem banany. Dodać roztrzepane jajko. Wmieszać cukier oraz aromat rumowy. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z soda i solą. Wymieszać tylko po połączenia. Ciasto przełożyć do tortownic... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...