Przepis na : kolacja
Cebule obierz, przekrój na pół, pokrój w cienkie plasterki i włóż do garnka z 2 łyżkami oliwy. Wkrusz kostkę rosołową, wsyp szczyptę soli i pieprzu oraz tymianek i dodaj 2 nieobrane ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Oderwij nóżki małych pieczarek, ułóż kapelusze na patelni do grillowania i przypiecz z obu stron. Porwij pieczarki portabello oraz nóżki małych pieczarek, wrzuć je do garnka z cebulą i wsyp ryż. Podsmaż całość kilka minut, po czym zalej litrem wrzątku i przykryj. Przekrój ciabaty, połóż je na pat... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...