"MUSZTARDA" Z JABŁEK.

"MUSZTARDA" Z JABŁEK.

Jesień już jest. Za oknem widać, że nie tylko ta kalendarzowa. Szaro, buro, mokro, a słonko wychodzi tylko na chwilę,by znów móc skryć się za chmurami. Dni coraz krótsze, a poranki nie zachęcają do opuszczenia ciepłej kołdry,by wyjść z domu na starcie z jesienną aurą. Z kominów już buchają szare kłęby, powietrze pachnie dymem.Jedna jesień to prawdziwe szaleństwo w kuchni. Jabłka, gruszki, dynie, cukinie, kabaczki, śliwki, ziemniaki, marchew,bataty, odmiany późniejszych pomidorów, buraki... Można by wymieniać i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Autor

KarmelitkaKarmelitka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, ryby, ryba, wegańskie, ser pleśniowy, deser, desery, torty, tort, ciasto, ser, wieprzowina, pieczenie, miód, gruszka, ryba w ciescie, pieczeń z szynki, schab, pomidor, cukinia, mus, marchewka, burak, ziemniak, buraki, mięsa pieczone, szynka, śliwka, mięso, ziemniaki

Inne przepisy z W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Karmel, 26 września 2013 08:38:54

świetny pomysł, chętnie bym spróbowała:)

wiosenka27, 26 września 2013 08:57:51

Niesamowite:)

grazyna, 26 września 2013 09:30:59

ja robię chutney jabłkowy z chrzanem, a ta musztarda to dla mnie coś nowego i intrygującego :)

Kamila, 26 września 2013 11:10:55

Bardzo smakowity pomysł! Do wykorzystania :)

Patyska, 26 września 2013 11:21:58

Gdzieś wcięło mój komentarz :( W każdym razie fajna musztarda :)

Karmel-itka., 26 września 2013 11:25:17

polecam!

Antenka, 26 września 2013 11:28:41

genialna jesteś! jestem pod wielkim wrażeniem:)

Karmel-itka., 26 września 2013 11:31:18

też byłam nieco zdziwiona jak ujrzałam przepis :]

Ola, 26 września 2013 12:50:53

pierwszy raz widzę takie cudo!

JustInka, 26 września 2013 14:12:52

No cudny pomysł! To taka odpowiedź na żurawinę do mięs :)

ania-gotuje, 26 września 2013 14:13:07

w ogóle w tej gazecie są świetne przepisy!

Kasia, Kuchnia Nastrojowa, 26 września 2013 14:26:00

Intrygujące, przyznam szczerze, że pierwszy raz słyszę o musztardzie z jabłek.

Karmel-itka., 26 września 2013 14:36:06

potwierdzam! zawsze kupuję, wolę nawet ją od KUCHNI!

Karmel-itka., 26 września 2013 14:36:29

też poczułam się zaintrygowana, widząc ten przepis z gruszek :]

Karmel-itka., 26 września 2013 14:36:58

dziękuję, ale bez przesady z tym geniuszem xD

Karmel-itka., 26 września 2013 14:37:06

:]

Karmel-itka., 26 września 2013 14:37:18

mhm, rzeczywiście :]

Karmel-itka., 26 września 2013 14:37:42

Twój chutney brzmi ciekawie ! muszę poszukać na blogu u Ciebie.

justka2712, 26 września 2013 15:02:42

Jestem bardzo ciekawa smaku, bo wygląda niezwykle apetycznie :)

ankawell, 26 września 2013 16:35:37

Bardzo ciekawy przepis ... wszak jabłka idealnie komponują się jako dodatek do mięs !

Niula, 26 września 2013 22:12:00

Wowww! Ale pomysłowe, czegoś takiego jeszcze nie widziałam - to musi smakować ciekawie!

Opalanka, 26 września 2013 22:57:55

Jabłkowa jazzzzda na maksa:)

Potravel, 27 września 2013 00:05:49

nie robiłam ale miałam przyjemność spróbować. Niebo w gębie:)

Kasia S,, 27 września 2013 00:27:28

pyszny dodatek. Zgadzam się z twoja opinią, że pysznie skomponuje się z wieloma daniami.Pozdrawiamy serdecznieTapenda

Bee, Magazyn Kuchenny, 27 września 2013 03:29:17

Z jabłek do tej pory robiłam chutney, ze sporą iloscią przypraw., kwaśno-słodki, też dobry do mięs i serów. Ale "musztarda" również mam ochote wypróbować.

anna, 27 września 2013 18:18:02

Zaciekawiłaś mnie tym przepisem, już kupiłam jabłka, zapowiada się przyjemny wieczór w kuchnia :) Pozdrawiam

Kuchnianawzgorzu.pl - Ulcik, 28 września 2013 10:13:55

brzmi znakomicie ! trzeba będzie zrobić !

Pola gotuje, 1 października 2013 21:46:05

Ale ciekawy przepis! Bardzo lubię owoce w wytrawnym wydaniu !

kuchniasentymentalna, 15 października 2013 13:57:12

muszę spróbować! :)

Anonymous, 9 listopada 2013 21:33:20

Czemu nie piszemy do siebie po polsku? Co to znaczy po polsku "Wowww" - a może poprawnie to się pisze "Wowwww" ?