Jesień już jest. Za oknem widać, że nie tylko ta kalendarzowa. Szaro, buro, mokro, a słonko wychodzi tylko na chwilę,by znów móc skryć się za chmurami. Dni coraz krótsze, a poranki nie zachęcają do opuszczenia ciepłej kołdry,by wyjść z domu na starcie z jesienną aurą. Z kominów już buchają szare kłęby, powietrze pachnie dymem.Jedna jesień to prawdziwe szaleństwo w kuchni. Jabłka, gruszki, dynie, cukinie, kabaczki, śliwki, ziemniaki, marchew,bataty, odmiany późniejszych pomidorów, buraki... Można by wymieniać i... czytaj dalej...
ja robię chutney jabłkowy z chrzanem, a ta musztarda to dla mnie coś nowego i intrygującego :)
Intrygujące, przyznam szczerze, że pierwszy raz słyszę o musztardzie z jabłek.
też poczułam się zaintrygowana, widząc ten przepis z gruszek :]
Twój chutney brzmi ciekawie ! muszę poszukać na blogu u Ciebie.
Jestem bardzo ciekawa smaku, bo wygląda niezwykle apetycznie :)
Bardzo ciekawy przepis ... wszak jabłka idealnie komponują się jako dodatek do mięs !
Wowww! Ale pomysłowe, czegoś takiego jeszcze nie widziałam - to musi smakować ciekawie!
pyszny dodatek. Zgadzam się z twoja opinią, że pysznie skomponuje się z wieloma daniami.Pozdrawiamy serdecznieTapenda
Z jabłek do tej pory robiłam chutney, ze sporą iloscią przypraw., kwaśno-słodki, też dobry do mięs i serów. Ale "musztarda" również mam ochote wypróbować.
Zaciekawiłaś mnie tym przepisem, już kupiłam jabłka, zapowiada się przyjemny wieczór w kuchnia :) Pozdrawiam
Ale ciekawy przepis! Bardzo lubię owoce w wytrawnym wydaniu !
Czemu nie piszemy do siebie po polsku? Co to znaczy po polsku "Wowww" - a może poprawnie to się pisze "Wowwww" ?