Ziemniaki grillować można na różne sposoby, w całości, jako talarki czy w ćwiartki pokrojone, grillowane bezpośrednio na rożnie lub w folii pieczone. A ja Wam polecam babeczki ziemniaczane, do których fasolka i boczek zostały dodane. Ciasto to foremek tylko przelewamy, na górne rożno do grilla wkładamy, temp. odpowiednią ustawiamy, pokrywę przykrywamy, 30 min czekamy i nowy smak ziemniaków na grillu odkrywamy. Składniki:6 porcji 4 ugotowane ziemniaki, 4 jajka, 200 ml śmietany 18%, ... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.