Sernik gotowany

Sernik gotowany

Sernik gotowany

Sernik gotowany można umiejscowić w przepisach pomiędzy sernikami pieczonymi, a tymi na zimno z dodatkiem żelatyny. Wymaga on obróbki cieplnej, jednak nie w formie pieczenia, a podczas gotowania, potrzebuje także przechowywania w lodówce, gdyż masa w niskiej temperaturze zastyga i osiąga odpowiednią konsystencję.Sernik ten można przygotować z twarogu trzykrotnie zmielonego, a także z gęstego twarogu z wiaderka. W zależności od użytego sera, konsystencja masy będzie inna - sernik przygotowany z mielonego twarog... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Bereniki

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Idealny sernik - co zrobić, by nie opadł i nie pękał

Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.

Czytaj dalej...

Autor

SmakolykiBerenikiSmakolykiBereniki

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sernik, twaróg, pieczenie, polewa, mielone, czekolada, mąka, pomarańcze, sernik pieczony, ser, lekka, biszkopt, cukier, polewa czekoladowa, czekoladowa, budyń, dekoracje, kremowa, bez pieczenia, cukier puder, sernik pomarańczowy, sernik z wiaderka, sernik bez pieczenia, sernik z polewą pomarańczową, lubię serniki, sernik bez pieczenia z twarogu, sernik na czekoladowym spodzie, sernik na zimno, serniki na zimno, pieczeń z mielonego

Inne przepisy z Smakołyki Bereniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Jedz kolorowo, 4 maja 2014 21:03:39

Mus to mus: wyszedł piękny :) Też robię podobną wersję.

Justyna Żak, 5 maja 2014 00:07:26

wygląda bardzo smacznie:)

gin, 6 maja 2014 16:06:44

Wygląda bosko :) Będę w końcu kiedyś musiała spróbować taki przygotować :)

Moje Kuchenne Rewelacje, 21 maja 2014 10:58:16

Pysznie wygląda - i tak pewnie smakuje , pozdrawiam