CALZONE - czyli pizza pieróg

CALZONE - czyli pizza pieróg

CALZONE - czyli pizza pieróg

Danie z kuchni włoskiej, podobny smak do pizzy, ale w innej formie, równie smaczne. Możemy robić z różnymi farszami, według naszych upodobań. Moje calzone podałam z sosem czosnkowym kieleckim . SKŁADNIKI Ciasto: 2 ½ szkl. mąki pszennej Młynomag , ½ szkl. mąki graham Młynomag , 20 g świeżych drożdży, 250 ml ciepłego mleka, 1/3 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli, 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 jajko rozkłócone jajko, czarnuszka do posypania Nadzienie: 250 g pieczarek, 3 kiełbaski śląskie, 1 cebula, 1 czerwona papryka ma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodki bratek

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Autor

Aninka88

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, sosy, ciasto, sos czosnkowy, pierogi przepis, fasola, pierogi, pieczarki, pizza , pizza przepis, ciasto na pizze, czerwona fasola, fasola czerwona, kiełbasa, kiełbaski, fast food, domowa pizza, jajka z farszem, pieczarki w cieście, pieczarki w sosie, sos do pizzy, ciasta z masa, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, pizza na patelnie

Inne przepisy z słodki bratek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.