Uwielbiam pieczone warzywa i lubię też zupy na ich bazie. W tym wypadku piekłam pomidory z czosnkiem i opalałam paprykę. Zapach unosił się w całym domu. Wystarczyło kilka dodatków by otrzymać wspaniałą, aromatyczna zupę, gęstą i sycącą. Ja podałam ją z grzankami z bagietki i mozzarelli. W wersji wegan mogą być bez sera :) Przepis podpatrzony w książce "What Katie Ate. Prosta kuchnia w dobrym stylu", lekko zmodyfikowany. Zupa krem z pieczonych pomidorow i papryki (Zupa Colma) 7 dużych pomidorów duży... czytaj dalej...
Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)