Wytrawne muffiny z salami, fetą i suszonymi pomidorami

Wytrawne muffiny z salami, fetą i suszonymi pomidorami

Wytrawne muffiny z salami, fetą i suszonymi pomidorami

Lekkie i proste w przygotowaniu muffiny z dodatkami w włoskim stylu, podkreślonymi aromatem bazylii – doskonałe zarówno na ciepłe śniadanie lub jako zimna przystawka. Szybko znikają, więc proponuję od razu zrobić podwójną porcję. Jeśli ktoś woli wersję bez salami, można je pominąć, lub zastąpić np. niewielką ilością pokrojonego, podduszonego i odsączonego szpinaku. Składniki na 12 sztuk: 125 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 150 ml mleka 40 ml oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku roztarte z 1/2... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.