Tarta 3B- Brokuł, Boczek i Boryj (po polsku nie będzie 3B ;) ) 196przez 13 włożycie 14 wysypać 15 ja 16 będę 17 bawił, marnował czas 18 gości 19 przypadek 20 spadła 21 spód 22 pół 23 bardziej 24 por 25 sera 26 wrzućcie 27 kawałki 28 włóżcie 29 okrągło 30 wyrzućcie 31 rozebraną 32 nie posiadacie 33 wychodzi 34 możecie 35 gdzieś 36 ma 37 w tym czasie 38 połóżcie 39 pokrojony
Chop w kuchni
MAD MOXXI’S PIZZA – BORDERLANDS 2 – pizza z pepperoni 246wyrobieniu odstawiamy ciasto na 1h pod ściereczką w ciepłe miejsce (przez ten czas powinno podwoić swoją objętość). 4. PRZYGOTOWANIE SKŁADNIKÓW (5 min): Cebulę kroimy w cienkie piórka, a sery ścieramy na tarce o grubych oczkach. 5. WAŁKOWANIE (5 min): Wyrośnięte ciasto uderzamy kilka razy pięścią, aby zapobiec wyrastaniu bąbli podczas pieczenia. Następnie wałkujemy je, najlepiej w formę koła, na cienkie
Nerds Kitchen
Gofry z serem – wytrawne 180Następne gofry które przetestowaliśmy, to gofry z serem. Gofry z reguły kojarzą nam się z deserem, ale tym razem nie będą na słodko. Świetnie pasują jako zakąski, na przykład maczane w dipie. Kasia stwierdziła, że smakują trochę jak placki ziemniaczane. Na pewno warto spróbować i przekonać się, że gofrownica nie służy tylko do robienia deserów, ale również do pysznych przystawek
KasiaiKrzysiu.pl
Daktyle z serem i boczkiem lub szynką 245Mała, pyszna zagryzka, przekąska, przystawka jak zwał tak zwał a znika błyskawicznie. Nadaje się idealnie na imprezy wszelakie więc zachęcam do zrobienia. Daktyle z serem i boczkiem lub szynką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Czekoladowe mini serniczki z wiśniami 232dodatkowo 1/2 słoika domowej konfitury wiśniowej lub frużeliny wiśniowej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Herbatniki rozdrabniamy do konsystencji piasku. Łączymy z kakao, cukrem i topionym masłem. Masa powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Ser, jaja, cukier, kakao oraz ekstrakt waniliowy łączymy przy pomocy trzepaczki. Dodajemy posiekaną czekoladę i wiśnie. Delikatnie mieszamy. Formę do muffinów wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy po dwie łyżeczki masy
DefinicjaSmaku
Sałatka vege z tofu 212kropel sosu sojowego oliwa do smażenia Dresing : 2 łyżki jogurtu ząbek czosnku mała papryczka chilli (ew. słodka mielona aby było łagodniej) łyżeczka musztardy d'jon sól, pieprz Przygotowanie : Ser tofu kroimy w ok 1 cm kostkę i marynujemy w przyprawach ok 30 minut. Sałatę mieszamy z selerem naciowym i kukurydzą i dzielimy na 2 talerze. Rozgrzewamy olej na patelni
Mechanik w kuchni
Faszerowany kalafior 215topiony, gałka muszkotałowa, sól, pieprz, dokładnie zblendować na gładką masę. Natkę pietruszki posiekać i dodać do śmietany, część zostawić na koniec do obsypania. Wylać sos na kalafiora, obsypać potartym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec 45 minut. Naczynie musi być przykryte. Wyciągając kalafiora z naczynia użyj dużej płaskiej łyżki, żeby się nie rozleciał. Na drugi dzień
Kuchnia Pokoleń
mięciutkie buleczki z serem 222jajkiem i piec w nagrzanym piekarniku około 12-15 minut do złotego koloru w 175 ° C. Bułeczki podczas pieczenia rosną . Bułeczki są pulchne i mięciutkie .Polecam-u mnie z serem twarogowym i cukrem
w mojej kuchni
Pierożki na słono z ciasta francuskiego 289Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pierożki z ciasta francuskiego z wędliną, serem, oliwkami i papryką. Zrobiłam je na kolację z składników, które akurat miałam w lodówce. W szafce znalazł się również sos słodko – kwaśny, który podałam do pierożków. W ten sposób wyczarowałam w ciągu 30 minut świetną przekąskę, która
Marta Gotuje
Puchate placuszki z sera 224bardzo puchate i smakowite, tak mi się właśnie zamarzyło. Podajcie je z miodem czy ulubionym dżemem, co lubicie. Ja podałam z sokiem malinowym i orzechami włoskimi. Puchate placuszki z sera. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Risotto z warzywami 198pierwszy bulionem (1 szklanka). Ryż stopniowo wchłania płyn. Musimy mieszać i uzupełniać bulion, przez ok. 20 min., aż ryż stanie się zupełnie miękki. Na koniec dodajemy pokrojony w kostkę ser gorgonzola, mieszamy risotto przez krótką chwilę i odstawiamy z ognia. Przyznam, że dawno nie jedliśmy risotto i być może dlatego tak nam smakowało. Gdyby jednak nie moja wrodzona skromność, pokusiłbym
Ania i Marcin gotują
SZYBKIE PĄCZKI SEROWE – idealne na Karnawał! 244podsypywania * jajko – 3 szt * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * cukier puder + 3 łyżki * sól – 1 szczypta * cukier puder do posypania * olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Ser mieszamy z jajkami i cukrem. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i solą – wyrabiamy na gładką masę. W garnku rozgrzewamy olej ( do głębokiego smażenia ), a z ciasta urywamy
Ostra na Słodko
Pizza resztkowa 323łyżek dobrej oliwy Dodatki (z czyszczenia mojej lodówki, u Was mogą być inne) 4 łyżki sosu pomidorowego kawałek kiełbasy jałowcowej mała cebula papryka konserwowa kilka oliwek 2 plastry żółtego sera łyżeczka suszonego oregano Drożdże rozpuścić w 100 ml ciepłej wody. Dodać do nich cukier i wymieszać. Odstawić. W misce wymieszać mąkę z solą. Dodać do mąki drożdże, gdy te zaczną
Weekendy w domu i ogrodzie
ROLADKI WIEPRZOWE W WINIE 233Chwile jeszcze gotujemy i sprawdzamy na smak i ewentualnie doprawiamy. Gdy mięso jest miękkie wyłączamy. Nas sos powinien troszkę zgęstnieć dzięki dodanemu do roladek serowi, jeżeli jednak się tak nie dzieje możemy go lekko zagęścić maka. 12. Podajemy z ziemniakami ryżem, chlebem , jak kto lubi. SMACZNEGO
Kulinarnie z Polką na Kresach
Spaghetti z klopsikami wołowymi 271pewnością potrawa dla osób na diecie. Jest za to całkiem bardzo efektowna wizualnie. Nie rezygnujcie przy tym ani tartego parmezanu (można też użyć np. pecorino lub podobnego twardego sera), ani ze świeżej bazylii, chociaż na pozór stanowią tylko końcowe przybranie. Jeden i drugi składnik ma bowiem zasadniczy wpływ zarówno nie tylko na wygląd, ale i na smak dania. Spaghetti
Kulinarna Pokusa