ser - 16500 przepisów (strona:662/1100)

Tarta dyniowa 135

wykładamy nim formę do tarty i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 20 minut. W tym czasie przygotowujemy naszą masę dyniową. Do miksera wrzucamy ser ricotta, skórkę z pomarańczy oraz mąkę ziemniaczaną i miksujemy. Następnie miksując dodajemy cukier i po 1 jajku. Na koniec dodajemy do masy wcześniej obraną ze skórki i zblendowaną na pure

Kuchenne Wariacje
ZUPA KREM Z PIECZONEJ DYNI 191

cebula - 1 łyżka masła - 1 ząbek czosnku - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1 duży ziemniak - pieprz, sól, imbir, czerwona ostra papryka - 0,5 l wody - zielona natka pietruszki - ser feta - pestki dyni - 50 g serka topionego Dynię obieramy i kroimy na mniejsze kawałki a następnie układamy na blachę i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i pieczemy

Kuchenne Wariacje
Conchiglioni nadziewane ricottą, szpinakiem i pomidorami 169

Dzisiaj coś dla miłośników kuchni włoskiej i makaronów – nadziewane conchiglioni i zapiekane w piekarniku Składniki na nadzienie: - 300 g świeżego szpinaku - 250 g sera ricotty - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka masła - 5 pomidorów suszonych - sól, pieprz, czosnek Składniki na sos pomidorowy: - 6 średnich pomidorów - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka masła - 1 łyżeczka miodu - sól pieprz Dodatkowo makaron

Kuchenne Wariacje
Roladki z piersi kurczaka w szynce 201

się również dodatki – jakie to już kwestia gustu (lub zawartości lodówki). Jedna taka roladka – w tym wydaniu – to całkiem spory kawałek piersi z kurczaka, troszkę żółtego sera, cebuli, kawałka papryki konserwowej, zawinięte w 2 plasterki szynki, ułożone obok siebie (z lekką zakładką). Mięso w środku posolone bardzo delikatnie – szynka ma bardzo intensywny i słony smak. Roladki zapiekałem

Ugotuj to sam ...
.547. pożegnalne gofry i gdzie dotarłam 149

taaak! :) Dzięki jeszcze raz Karolina ♥ I mamy w końcu wspólne zdjęcie! Bo na wcześniej wspomnianym koncercie spotkanie nie zostało uwiecznione... :c Ja i mój naleśnik! :D Orkiszowy z serem z wanilią, wiśniami (frużeliną wiśniową?), czekoladą i cukrem pudrem. Pycha pycha pycha! ♥ Nie ważne jak, ważne z kim, haha

breakfast of dreams
.575. sernik bez piekarnika - drugi sposób 126

wieczorem ;) PRZEPIS /1 porcja/ ~300g mielonego twarogu ~jajko ~1 1/2 lekko czubatej łyżki budyniu śmietankowego/waniliowego ~1/3 szklanki mleka (u mnie sojowe waniliowe) ~cukier/stevia do smaku W garnuszku wymieszać ser, jajko i cukier/stevię, włączyć palnik i gotować dopóki masa nie rozrzedzi się. Budyń rozmieszać w mleku i dodać do masy serowej ciagle mieszając. Gotować do zgęstnienia. Podawać z ulubionymi

breakfast of dreams
.585. gotowany sernik w ciemnej wersji 118

szklanki), u mnie sojowe ~lekko czubata łyżka czekoladowego proszku budyniowego (ok. 10-15g) ~lekko czubata łyżka kakao (ok. 10g) ~cukier/stevia/inna substancja słodząca wg. gustu W garnuszku wymieszać ser, jajko i cukier/stevię/inną substancję słodzącą, włączyć palnik i gotować dopóki masa nie rozrzedzi się. Budyń i kakao rozmieszać w mleku i dodać do masy serowej ciagle mieszając. Gotować

breakfast of dreams
.644. tym razem kokosowy 100

wiórków kokosowych PRZEPIS /1 porcja/ ~300g mielonego twarogu ~70ml mleka sojowego ~15g budyniu śmietankowego/waniliowego ~25g mąki kokosowej ~2 łyżki wiórków kokosowych ~jajko ~cukier/stevia do smaku W garnuszku wymieszać ser i mleko, gotować na małym ogniu aż masa zrzednie. Budyń rozmieszać w mleku i dodać do masy serowej, lekko zwiększyć ognień i gotować do zgęstnienia i otrzymania "budyniowej" konsystencji. Wyłączyć

breakfast of dreams
.689. DRUGIE URODZINY BLOGA! 67

mini tort a'la Szwardzwaldzki - kakaowe biszkopty z serem białym z mieloną wanilią, wiśniami i gorzką czekoladą~ Dzisiaj - 2 lipca, breakfast od dreams obchodzi swoje drugie urodziny! Nie wierzę, że jestem tutaj już drugi rok. W poprzednim dziwiłam się, że obchodzę pierwsze urodziny bloga. Czy teraz dziwię się bardziej? Nie. Jestem już po prostu tak przywiązana do tego miejsca

breakfast of dreams
.734. uzależniające połączenie (i nowy domownik) 128

dziękuję Agata!), może ktoś z Was ma jeszcze jakis pomysł?  PRZEPIS /1 porcja/ ~300g mielonego twarogu ~jajko ~30g mąki kokosowej ~cukier/stevia/inna subst. słodząca do smaku ~100g malin Wymieszać ser, jajko, mąkę. Posłodzić do smaku. Można teraz dodać maliny i delikatnie wymieszać lub przełożyć połowę masy do foremki, na to 3/4 malin, pozostała masa i na wierzchu ułożyć maliny - wybór

breakfast of dreams
.914. inne niż zwykle 108

samo dobre! Zwłaszcza, że mają w sobie ricottę, którą uwielbiam :) Mama kupiła mi dwa opakowania nie zauważając daty spożycia, która niedługo się kończy więc teraz muszę szybko wykorzystać ten ser - będzie ricottowo :D Wczoraj nie zrobiłam nic w ramach przygotowania się do szkoły...Dzisiaj już nie mogę sobie odpuścić i muszę wziąć się do nauki. A tak ciężko mi się

breakfast of dreams
Sernik czekoladowy 190

temu do testowania. Zawsze raczej używałam go do smarowania bułeczki na śniadanie, odkąd użyłam go do wypieków już nie kupuję innego...;-) Jest kremowy bez zbędnych dodatków jakie czasem zawierają sery innych marek. Doskonale spisze się do serników. Polecam ten wypiek na zimowy deser do filiżanki małej czarnej. Składniki Tortownica o śr 28 cm Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej

Wanilia i Kardamon
Sernik miętowy na zimno z granatem 236

mielimy w malakserze łączymy z musli, wlewamy roztopione w mikrofalówce masło, mieszamy,foremkę o wym 27/14 cm wykładamy folią spożywczą,rozprowadzamy masę ciasteczkową, dociskamy łyżką, chłodzimy w lodówce. Masa: Ser miksujemy z cukrem pudrem oraz ubitą wcześniej na sztywno śmietanką. Z limonki wyciskamy sok, podgrzewamy w rondelku i wsypujemy żelatynę mieszamy do momentu rozpuszczenia.Wlewamy do masy serowej, dodajemy likier miętowy

Wanilia i Kardamon
Sernik śmietankowo-malinowy 158

oraz cukrem, dodać żółtka, śmietanę oraz posiekane masło Zagnieść kruche ciasto. Wylepić dno wyłożonej pergaminem formy prostokątnej. Masa serowa: Białka jaj ubić na sztywną pianę. W oddzielnym naczyniu zmiksować ser z żółtkami, cukrem, olejkiem śmietankowym, dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę oraz miękkie masło, wlać śmietankę oraz wsypać budyń zmiksować krótko-tylko do połączenia.Na koniec dodać ubite białka

Wanilia i Kardamon
Kołacz serowo-ryżowy z owocami 196

łyżki budyniu śmietankowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 20 dag ryżu 800 ml mleka 2% szczypta soli 10 dag cukru 1 cytryna 3 łyżeczki żelatyny 40 dag sera białego zmielonego 1/2 laski wanilii Dekoracja: 1 galaretka cytrynowa dowolne owoce :banany, jasne i ciemne winogrona, maliny liście melisy Sposób przygotowania: Ciasto: Białka jaj ubijamy na sztywno, wsypując pod koniec

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania