ser - 16500 przepisów (strona:668/1100)

Spaghetti carbonara 168

tego przepisu jeszcze tutaj nie ma.To jeden z moich ulubionych przepisów i gości u mnie chyba najczęściej , spośród wszystkich dań makaronowych.Danie łatwe , szybkie i niesamowicie smaczne.Podsmażony boczek , cebulka , ser …  – składniki proste , które przeważnie mamy pod ręką  , tworzą wspaniałe danie , które zachwyci domowników!W wersji na romantyczną kolację można śmiało pokusić się o dodanie do niego białego wina

Ostra na Słodko
SERNIK KOKOSOWO – CZEKOLADOWY 290

mąka pszenna – 60 g* mąka ziemniaczana – 40 g* kakao – 2 łyżki* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka* sól – 1 szczyptaMASA SEROWO – KOKOSOWA:* ser biały 3-krotnie mielony – 250 g* jajko – 1 szt* wiórki kokosowe – 80 g* cukier – 50 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:MASA SEROWO – KOKOSOWA:Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy , odstawiamy

Ostra na Słodko
Domowa Pizza 215

brzegi.Na ciasto wyłożyć sos pomidorowy, posypać oregano, bazylią, pieprzem, pociętym drobno czosnkiem, odrobinę posolić, dodać swoje ulubione składniki i posypać tartym żółtym serem lub mozzarellą.Moje posty

Słodka Strona
Sernik z Ricottą Donny Hay z MasterChef Australia 318

niepowtarzalnego smaku. Sernik z Ricottą Donny Hay z MasterChef Australia - Składniki:spód:3/4 szklanki mąki pszennej1/3 szklanki mielonych migdałów1/4 szklanki cukru pudru90 g schłodzonego masła masa serowa:500 g sera ricotta330 g twarogu sernikowego1 i 1/3 szklanki cukru pudru4 jajka20 ml soku z cytrynyłyżeczka otartej skórki z cytryny1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii1,5 łyżki mąki kukurydzianej + 1,5 łyżki wodySernik

Słodka Strona
Tęczowy Sernik na Zimno 415

wody barwniki spożywcze w proszku:fioletowygranatowyniebieskizielonyżółtypomarańczowy biszkoptygalaretka truskawkowa/malinowa/wiśniowa Tęczowy Sernik na Zimno - Sposób przygotowania:Galaretkę przygotowujemy według opisu na opakowaniu - studzimy.Żelatynę dokładnie rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Ser miksujemy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, powoli wlewamy rozpuszczoną i dokładnie mieszamy. W osobnej miseczce ubijamy śmietanki i dodajemy do twarogu. Masę serową dzielimy na 6 części. Do każdej

Słodka Strona
Sernik "Krówka" 191

Sernik "Krówka" to idealny deser dla fanów cukierków o tej samej nazwie. Delikatny, kremowy ser z masą kajmakową na kruchym spodzie, z wierzchem pokrytym masą krówkową posypany orzechami włoskimi. Sernik "Krówka" - Składniki:  ciasto:1/2 szklanki mąki krupczatki1/4 szklanki mąki zwykłej pszennejmałe jajko60 g masłałyżka miodu2 łyżki cukrucukier waniliowy1/4 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa:375 g twarogu sernikowego1/4 szklanki

Słodka Strona
Pasta Jajeczna 320

Składniki:4 jajka2 łyżki majonezupolowa cebuliok. 20 g żółtego serałyżeczka masłasol pieprzPasta Jajeczna - Sposób przygotowania:Jajka gotujemy na twardo. Następnie jaja i cebulę kroimy w drobna kostkę. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Łączymy wszystkie składniki na pastę jajeczną i przyprawiamy odrobiną soli oraz pieprzu.Podajemy z pieczywem. Kanapeczki można posypał ściętym szczypiorkiem lub połączyć z innymi

Słodka Strona
Zupa cebulowa 139

wino w proporcjach, jakie nam najbardziej odpowiadają. Na patelni karmelizujemy cukier i dodajemy go do zupy.Zupę gotujemy, aż cebula będzie miękka.Podajemy wraz z grzankami z żółtym serem lub zapiekamy z czapą z ciasta francuskiego. Możliwości jest wiele.Myślę, że każdy kto lubi cebulę, zakocha się w tej zupie :)Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ziemniaki faszerowane z grilla 214

Bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu dodatek do grillowanego mięsa. Farsz przypomina nadzienie pierogów ruskich, dlatego z pewnością przypadnie do gustu wielbicielom tego przysmaku. Twaróg można też zastąpić serem feta lub tartym parmezanem. Ziemniaki pieczone są w folii, więc można je przygotować zarówno na grillu, jak i w piekarniku. Miłego grillowania! Składniki:5 średniej wielkości ziemniaków150 g wędzonego boczku2

Smakowity Blog Kulinarny
Śródziemnomorski chlebek - babka 188

mąki pszennej- 75 g mąki kukurydzianej- opakowanie drożdży suszonych- 80 ml wody- 50 ml wytrawnego białego wina- 100 g oleju- pół łyżeczki soli- 4 jajka- 70 g sera feta- 8 łyżek zielonych lub czarnych oliwek- 2 łyżki pestek dyniDodatkowo (jeśli lubicie):- można dodać 2 łyżki suszonych pomidorówPrzepis: Mąkę mieszamy z drożdżami, wodą, winem, olejem i solą. Wyrabiamy ciasto, przykrywamy

W poszukiwaniu inspiracji
Makaron z pesto bazyliowym, ziemniakiem i fasolką szparagową 221

ważne, to jedzonko robi się bardzo szybko :-)Składniki:Makaron świderki lub penne (około 8 łyżek)1 średni ziemniakfasolka szparagowa (około 10-15 sztuk)około 50g świeżego pesto bazyliowego z serem grana padano (ja użyłam tego z biedronki)sólWykonanie:Ziemniaka kroimy na malutką kosteczkę i wrzucamy do osolonej wody. Po około 3-5 minutach dorzucamy fasolkę szparagową. Gdy ziemniak zmięknie

Anielska Kuchnia Ani
Racuszki INDIA z passatą z pieczonych pomidorów i papryki 161

esencjonalnym sosie z pieczonych warzy, najlepszych jesienią.Czas przygotowania:50 minutPorcje: 4   Składniki:RACUSZKI:125 g serka Kremowego Apetina INDIA,125 g miękkiego indyjskiego sera panir (tu przepis),4 łyżki tartego parmezanu,1 jajo,2-3 łyżki mąki,Skórka otarta z jednej cytryny,½ łyżeczki kurkumy,gałka muszkatołowa, Sól i pieprz Cayenne do smaku

SzczyptaSmaQ
Tarte z portobbello i borowikami w sosie z gorgonzoli 183

babci, aromatyczne borowiki, brązowe pieczarki portobello o smaku pieczonego mięsa, kremowa gorgonzola ze śmietaną i aromatyczna macierzanka (zapach bardziej intensywny od tymianku), idealnie pasująca do grzybów i sera. Jeśli szukacie prostych i zarazem wyjątkowych potraw, ta bez wątpienia powinna trafić na Waszą listę przebojów kuchennych. Użyte składniki są dostępne przez cały rok, więc możecie się cieszy niezwykłymi smakami niezależnie

SzczyptaSmaQ
Kakaowe serniczki z nutą pomarańczy 172

Uwielbiam szybkie desery, które zawsze się udają :). Należą do nich kakaowe serniczki.Serniczki można podać ze słonym karmelem, lodami waniliowymi, gorącym sosem owocowym lub tylko posypać cukrem

SzczyptaSmaQ
Tarta szpinakowa z czerwoną fasolą i granatem aromatyzowana truflą 151

minut.Nagrzać piekarnik do 200 stopni, ciasto przykryć papierem do pieczenia i obciążyć (np. wysypując na papier fasolę), piec 10 minut.W między czasie przygotować farsz: jaja zmiksować z serami, przyprawami i czosnkiem wyciśniętym przez praskę. Dodać szpinak i odsączoną fasolę, wymieszać.Wyjąć ciasto z piekarnika, usunąć papier i fasolę, na ciasto wylać farsz. Piec w piekarniku nagrzanym do 195 stopni

SzczyptaSmaQ