Szybka, letnia sałatka. Nie wymaga dużego nakładu pracy a jest po prostu przepyszna :) Potrzebujemy: pół surowego brokuła pół surowego kalafioru 3-4 rzodkiewki 100g sera typu feta sos czosnkowy - przepis ---> klik Kalafior i brokuł myjemy i kroimy na małe plasterki. Rzodkiewkę i fetę kroimy na małą kostkę. Całość dokładnie mieszamy z sosem czosnkowym ( klik ). I gotowe. Prawda
Kolejny blog o gotowaniuSkładniki na nadzienie: pierś z kurczaka 6 łyżek jogurtu naturalnego 0% 1 białko jajka 1 łyżka oregano 1 / 2 łyżeczka pieprzu cayenne świeżo mielony czarny pieprz 125g sera mozzarella light (u mnie 10% fat Saputo ) 6-7 pomidorków koktajlowych Do dzieła: Zaczynamy od spodu tarty. Do miski wsypujemy mąkę, otręby i suche przyprawy, mieszamy je razem
Spektrum Smakuposób na szybkie i smaczne śniadanie? Proponuję kanapki z kruchym chlebkiem Wasa i mozzarellą :) Składniki: pieczywo Wasa - u mnie 3 zboża twarożek naturalny - polecam Turek Figura ser mozzarella light - 10% fat Saputo czarne oliwki ruccola pomidorki koktajlowe oregano Do dzieła: Przygotowanie banalnie proste :) Wasę smarujemy grubo twarożkiem, układamy na nim garstkę ruccoli, plastry mozzarelli, pomidorki, oliwki
Spektrum SmakuWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka z rukoli, łososia i truskawek w towarzystwie orzechów włoskich i sera camembert to mój ostatni eksperyment kulinarny. Sałatka wyszła świetna, wszystkie składniki świetnie do siebie pasowały. Polecam wypróbować przepis Post Sałatka z rukoli, łososia i truskawek pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujenazwą, pieczarki na grilla :) Mimo nazwy, w parowarze również się świetnie sprawdzają ;) Składniki : duża pieczarka 2 łyżki suszonej żurawiny 1 łyżka orzechów nerkowca 4 plastry sera camembert listki bazylii tajskiej listki oregano Przyprawy : pieprz czarny Pieczarkę myjemy, obieramy i odcinamy nóżkę. W środek kapelusza wrzucamy 1 łyżkę żurawiny i połowę orzechów
Parowar FacetaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Faszerowane pomidory kaszą kuskus, cukinią, pieczarkami, suszonymi pomidorami i serem feta. To pyszne, lekkie danie w sam raz na letni obiad lub kolację. Polecam. Post Pomidory faszerowane kaszą kuskus, cukinią i pieczarkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujeorzeszki się lekko zarumienią. 2. W czasie gdy serek się zapieka, na talerzu układamy rukolę. Truskawki kroimy w ćwiartki i układamy dookoła rukoli. 3. Jeszcze ciepłe plasterki sera kładziemy na rukoli, skrapiamy octem balsamicznym i olejem z orzechów laskowych, a całość posypujemy świeżo- mielonym pieprzem. Smacznego
DefinicjaSmaku/melisa płatki czekolady/kokosa SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Herbatniki pokruszyć bardzo drobno i połączyć z masłem. Najlepiej zrobić to przy pomocy blendera z zamykanym pojemnikiem. Powinna powstać masa przypominająca strukturą mokry piasek. Ser, jaja i cukier zmiksować na jednolitą masę. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. W każdej papilotce dno wyłożyć masą herbatnikową. Następnie dopełnić papilotki masą serową 4/5 wysokości. Serniczki urosną
DefinicjaSmakusmakiem :) Aromatyczny bakłażan, świeże malinowe pomidory oraz wyrazista w smaku feta z odrobiną orzeźwiazjącej mięty- czego chcieć więcej :) SKŁADNIKI 1 duży bakłażan 3 pomidory malinowe 1/3 kostki sera feta garść listków świeżej mięty oliwa z oliwek świeżozmielony pieprz 1 łyżeczka papryki wędzonęj słodkiej oregano / bazylia suszona sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Bakłażana umyć i pokroić w plastry o grubości
DefinicjaSmakuenergią. Taka szklanka soku zastępuje 1 z 5 porcji warzyw i owoców, które powinniśmy konsumować w ciągu dnia. SKŁADNIKI: ( dla 1 osoby ) * pieczywo pelnoziarniste – 1 kromka * kozi ser ( do smarowania ) 1 czubata łyżka * pomidory koktajlowe – 3 szt * szczypiorek * oliwa z oliwek – 1 łyżka * czosnek – 1 ząbek * sól, pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Chlep smarujemy oliwą, nacieramy rozgniecionym czosnkiem
Ostra na Słodkozimno i te pieczone. Z różnymi dodatkami smakowymi i te tradycyjne, dlatego jak zobaczyłam ten z solonym karmelem nie mogłam się oprzeć i też go upiekłam. Jest obłędny, słodycz sera z solonym karmelem to poezja smaku. Znalazłam go u Renaty i mnie zauroczył. Upiekłam go pierwszy raz na święta i był hitem. Upieczecie go ze mną? Sernik waniliowy z solonym
Moje Małe Czarowaniegram kaszy gryczanej (1 woreczek ugotowany według przepisu) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku natka pietruszki szpinak (ok. 3/4 szklanki już przegotowanego i odciśniętego z wody) 150 gram białego sera 1 jajko 2 łyżki bułki tartej Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę i obsmażamy na smalcu. Dodajemy pokrojony szpinak. Obsmażamy, aż cebula zmięknie. Jak ostygnie łączymy z pozostałymi składnikami
tojestpyszne.blogspot.comkilka włoskich bagietek, a że potrzebowałam zwolnić miejsce w zamrażarce musiałam je jakoś spożytkować. Przekroiłam zatem toto, posmarowałam masłem, położyłam plastry mozarelli, wędzonego boczku, czerwonej cebuli, na górę żółtego sera i do piekarnika na 15-20 minut na około 80 stopni. Bardzo szybkie coś z niczego a jakże pyszne
Jemy Pijemysłynny targ warzywny w Falenicy. Oszaleć można z radości, tyle wspaniałych produktów ! ! ! Przepuściliśmy trochę grosza ale warto było :) I tak oto powstało śniadanko ze swojskich jaj na mękko, sera korycińskiego z czarnuszką , miksem sałat ( roszponka, rukola, rukiew wodna, sałata kędzierzawa ) białą rzepą, pomidorami i papryką. Nie muszę chyba pisać o walorach tych produktów. Sałatę polałam oliwą z oliwek
Jemy Pijemyoknem mróz a my wyruszamy w projekcie w ciepłe klimaty czyli na Hawaje. Gorąca pizza na cienkim cieście z ananasem, szynką i serem żółtym. Przepis na pizzę podawałam już kiedyś i teraz też korzystałam z niego zmieniając dodatki. http://kuchennewariacje.pl/?p=39
Kuchenne Wariacje