Filet z Piersi Kurczaka z orzechami W Aksamitnym sosie z Karmelizowanymi Gruszkami

Filet z Piersi Kurczaka z orzechami W Aksamitnym sosie z Karmelizowanymi Gruszkami

Filet z Piersi Kurczaka z orzechami W Aksamitnym sosie z Karmelizowanymi Gruszkami

Przepis na : obiad

Gorgonzola – podpuszczkowy, miękki, dojrzewający niebieski ser pleśniowy pochodzący z północnych Włoch, z regionu Lombardia. Jego nazwa pochodzi od miejscowości Gorgonzola, gdzie produkowany jest od roku 879! Produkowany jest z mleka krowiego, poprzerastany zieloną pleśnią Penicillium glaucum która porasta go około -4 miesięcy Składniki: na 4 porcje 4 filety z piersi kurczaka 1 op serka Gorgonzola (200g) 1 kubek orzechów włoskich 2-3  gruszki 0,5 kostki masła 1 op śmietanki 30 %  gałka muszkatołowa k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Luźna Kuchnia

Autor

Luźna KuchniaLuźna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, ryż, gruszka, orzechy, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, ser pleśniowy, pierś, piersi, ser, orzechy włoskie, filet z kurczaka, pasty, pasta, makarony, sosy, makaron, obiad, szybki obiad, obiad na szybko, kurczak z ryżem, kurczak w miodzie, sos do kurczaka, kurczak z serem, kurczak z czosnkiem, kurczak po włosku, pasta z kurczaka, zapiekany kurczak, makaron z patelni, gotowany kurczak

Inne przepisy z Luźna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.