ser - 16500 przepisów (strona:652/1100)

Sernik korzenno-miodowy z daktylami i czekoladą. 186

wszystko przełamane odrobiną gorzkiej czekolady. Składniki: Spód : 200g czekoladowych ciastek (biszkopty, herbatniki, maślane ) 1 łyżeczka przyprawy do piernika 100 g rozpuszczonego masła Masa serowa: 1 kg sera zmielonego ( u mnie wiaderkowy ) 4 łyżki miodu 2 łyżki cukru 4 jajka 1 op. budyniu śmietankowego (proszek -40g) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 300 ml śmietany 22% lub 30% Dodatkowo: 200g daktyli

Malinowa Kawiarenka
Ostrygi zapiekane ze szpinakiem i parmezanem / Spinach parmesan oysters 183

krojenia i drobno posiekaj. Przełóż go na przygotowane ostrygi i posyp parmezanem. Umieść ostrygi w naczyniu do zapiekania, włóż do piekarnika i piecz przez 10-12 minut, aż ser się lekko zarumieni. Podawaj natychmiast. Smacznego! English version Spinach parmesan oysters (12 oysters) Ingredients: 12 oysters, thoroughly scrubbed 1½ tbsp butter 3 garlic cloves, minced 120 g fresh spinach ¼ cup double

karmelowy
Serniczki bez sera z oreo i pigwą. 159

Witajcie :) Dzisiaj postanowiłam upiec lekkie oszukane serniczki bez sera :) Jako spód użyłam pysznych ciasteczek Oreo a masę serkową zrobiłam z jogurtu naturalnego, serka waniliowego i wiórków kokosowych. Wyszły pyszne i lekkie. Serniczki polałam polewą czekoladową i udekorowałam soczystą pigwą którą dostałam od firmy Ogródek Dziadunia . Serniczki oczywiście podałam na przepięknej porcelanie Bogucice . Wszystkich zainteresowanych zapraszam do sklepu internetowego http://www.porcelanabogucice.pl

Sama słodycz i szczypta chili
Pieróg biłgorajski - nieco lżejszy 171

piekarnika. Lekko przestudzić w formie i wyjąć z formy na deseczkę. Podawać z jogurtem, maślanką lub śmietaną. Można też polać skwarkami . W wersji oryginalnej dodajemy tłustą śmietanę, tłusty ser i skwarki z tłuszczem do środka

Gotowanie jest łatwe
Tarta z łososiem i szpinakiem 152

świeżego szpinaku baby 125 g łososia wędzonego na gorąco 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki mały kremowy kozi serek - rolada masa: 1 jajo 100 ml śmietany 30% 100 g sera cheddar - starty łyżka koperku - opcjonalnie pieprz ewentualnie sól przygotowanie Przygotować spód z ciasta. Piekarnik nagrzać do 200 st c. Formę do tarty (użyłam prostokątnej 13x35 cm), wyłożyć ciastem, obciążyć ( surowe

Stare Gary
Kieszonki z ciasta francuskiego ze szpinakiem 2397

szpinakiem – super przekąska na imprezę, Sylwestra, czy jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Kieszonki z ciasta francuskiego ze szpinakiem – Składniki: 400g szpinaku (świeży lub mrożony) 250g sera feta 2 łyżki gęstej śmietany 18% oliwa z oliwek lub masło (do smażenia) 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku ok. 300g ciasta francuskiego żółtko   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Kulinarne Przeboje
Sernik Izaura 160

chwili połączenia się składników. Masę wylewamy do wysokiej tortownicy o średnicy około 18 cm. wyłożonej papierem do pieczenia. Masa serowa: Masło ucieramy z jajkami i cukrem, następnie dodajemy ser, a a samym końcu budyń waniliowy. Gotową masę wylewamy na ciasto. Sernik pieczemy przez 50-60 minut w temp. 180*C Ostudzone ciasto polewamy polewą czekoladową, którą uzyskamy, roztapiając czekoladę

W Moim Magicznym Domu
Kotlety z ziemniaków z jogurtowym, ziołowym sosem 163

Jeśli macie już dość potraw świątecznych zapraszam do skosztowania takich oto kotletów z ziemniaków i sera. Pożywne, lekkie i bardzo smakowite, polecam. Kotlety z ziemniaków z jogurtowym, ziołowym sosem ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pulpety z szynki wołowej z pomidorowo bazyliowym sosem 222

wytrawnego wina garść świeżych listków bazylii 1/2- 1 łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki curry odrobina cynamonu 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii garstka startego cheddara (lub innego sera żółtego) olej sól, pieprz Szatkujemy cebulę, papryczkę chilli i czosnek. W rondelku rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę, jak się lekko obsmaży dodajemy papryczkę chilli i czosnek lekko podsmażamy by nie spalić

Piekielna Kuchnia Pati
Sałatka z kabanosem 286

Kabanosy pokroić na małe kawałeczki, papryki umyć i wyciąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Kukurydzę i czerwoną fasolkę odcedzić i dodać do miski w której są kabanosy i papryka. Ser pokroić w kostkę, dodać do reszty składników. Drobny makaron np gwiazdeczki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i dodać do sałatki, na koniec dodać majonez, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku

Kuchnia Pokoleń
Letnia sałatka z serem pleśniowym, gruszką, orzechami włoskimi z dodatkiem dressingu malinowego 169

Sałatka z dressingiem malinowym? Czemu nie ! :-) Do tego idealnie pasują wszelkiego rodzaju sery, orzechy włoskie i gruszka. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Domowa żurawina do mięs, serów albo jako dodatek do ciast/ciasteczek, deserów 187

Domowa żurawina jest idealna do mięs i serów. Sprawdza się także jako dodatek do ciast czy deserów. Powiem szczerze zawsze kupowałam taką gotową w sklepie (w słoiku). Polecam jednak domową - przyrządzenie zajmie Wam dosłownie chwilę, a w smaku jest bez wątpienia o niebo lepsza niż te kupne! Czytaj więcej

Ana Mari's world
Szybka przekąska weekendowa czyli grillowany serek wędzony "oscypek" z żurawiną 174

Ostatnio na moim blogu był przepis na domową żurawinę do mięs i serów. Przyszedł teraz czas na szybką weekendową przekąskę: grillowane/smażone serki wędzony z dodatkiem właśnie takiej żurawiny. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Kanapki na śniadanie po francusku 235

pomysł na śniadanie ale w wersji wytrawnej z bagietką w roli głównej. Podpieczone bagietki podałam z podsmażoną kiełbasą francuską Rosette, z serem Comte oraz z warzywami. Dodatkowo spód bułki posmarowałam francuską musztardą z dodatkiem czarnej porzeczki. Takie śniadanie przygotowałam wspólnie z bazarem Cabas.pl na którym możecie kupić wszystkie

Marta Gotuje
Sałatka piwna SER - CEBULA 314

umytych pieczarek 1 łyżka majonezu świeżo mielony pieprz i sól himalajska 1 mała cebula Przygotowanie: 1/ Pieczarki gotujemy na parze 5 minut 2/ Do miski ścieramy na dużych oczkach ser oraz ugotowane pieczarki. 3/ Cebulkę bardzo drobno szatkujemy i dodajemy do miski wraz z majonezem, solą i pieprzem. 4/ Dokładnie mieszamy i najlepiej zostawiamy do przegryzienia się. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna

Proponowane wyszukiwania