Suszone pomidory w oliwie z ziołami mozzarellą

Suszone pomidory w oliwie z ziołami mozzarellą

Suszone pomidory w oliwie z ziołami mozzarellą

                Ususzyłam ponad 3 kg pomidorów i postanowiłam je zamarynować w oliwie, ponieważ takie najbardziej lubię i takich najczęściej używam. Suszone pomidory w torebkach są dla mnie za suche i pozbawione ogromnej części aromatu tych w oliwie.  Zrobiłam więc maksymalnie włoskie, według mojego uznania, z mnóstwem ziół, czosnku i... mozzarellą! :) Bo przecież mozzarella jest bardziej włoska niż feta.    &nbs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Prezydentowej

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.