DIETA - ŁĄCZENIA PRODUKTÓW

DIETA - ŁĄCZENIA PRODUKTÓW

Podstawową zasadą jest niełączenie produktów skrobiowych i białkowych w jednym posiłku, czyli rezygnacja  z łączenia chleba z serem, ryby z frytkami, czy mięsa z ziemniakami. Najlepiej jeść produkty neutralne z białkowymi lub skrobiowymi, zaleca sie robienie przerwy trwajacej 3-4 godziny między konsumpcją skrobiowych i białkowych. Trzymanie się zasady niełączenia produktów korzystnie wpływa na ludzi którzy cierpią na schorzenia układu trawiennego, ze szczególnym uwzględnieniem przewlekłej niestrawności...

Czytaj dalej na blogu Camilla w kuchni

Warto przeczytać

Dieta dla osób z grupą krwi B

Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi 0

W przypadku gdy masz grupę krwi 0, doskonale trawisz mięso i ryby. Produkty z którymi masz problem to z pewnością wszelkie zboża, gdyż zakłócają Twoją przemianę materii.

Czytaj dalej...

Dieta na zaparcia

Ograniczenie niektórych produktów pozwoli zwalczyć zaparcia osobom na to podatnym. Trzeba zmienić trochę dotychczasowe zasady żywieniowe, by wspomóc pracę jelit.

Czytaj dalej...

Najlepszy spalacz tłuszczu

Jeśli starasz się pozbyć zbędnych kilogramów, powinieneś o tym wiedzieć!

Czytaj dalej...

Autor

kamila2402

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, frytki, ziemniaki, ziemniak, jajko, mięso, ryż, ryba, sałatki, sałatka, ser, diety, dieta, orzechy, pieczywo, gruszka, fasola czerwona, czerwona fasola, fasola, banan, słonecznik, chleb, syrop, salatka z serem, salatka z jajkiem, ser biały, sałatka z ryżem, ryż z warzywami

Inne przepisy z Camilla w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.