Pierogi z fetą, pomidorami i oliwkami
Pierogi z fetą, pomidorami i oliwkami
Przepis na : obiad
Aromatyczne pierogi z suszonymi pomidorami, oliwkami i serem feta. Farsz zamknięty w delikatnym cieście drożdżowym. Polecam np. z sosem koperkowo-czosnkowym na bazie jogurtu. Z podanych poniżej składników powstanie około 4o średniej wielkości pierogów. Ciasto: ok. 0,7 kg mąki pszennej 20 g drożdży pół szklanki mleka 2 łyżeczki cukru 3 łyżeczki soli szklanka letniej wody 2 łyżki oliwy Do ciepłego mleka dodać cukier i drożdże, a następnie zamieszać i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Przesiać 0,5 kg mąk... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bullio
Autor
Bullio
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, pierogi przepis, pierogi, feta, suszone pomidory, ser, dynia, ziemniak, ziemniaki, ser feta, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, sosy, drożdżowe, jogurt, dania obiadowe, wegetariańska, pomidory z serem, sos czosnkowy, ziemniaki w mundurkach, dynia pieczona, jajka z farszem, pieczone ziemniaki, sos do jajek
Inne przepisy z Bullio
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję