Lekki obiad na upalne dni SKŁADNIKI: 0,5 kg makaronu świderki krewetki ser gorgonzola śmietana świeża pietruszka, czosnek białe wino, sól, pieprz, parmezan Makaron gotujemy al dente. Rozmrożone krewetki oczyścić ze skorupek. Wyciśnięty czosnek delikatnie zeszklić na oliwie, dodać krewetki i minute smażyć do uzyskania różowego koloru krewetek. Dodać białe wino i dusić kolejne 2-3 minut , doprawić solą i pieprzem. Wyłączyć gaz, dodać ser i śmietanę. Następnie doprowadzić do wrzenia i od razu wyłączyć.... czytaj dalej...
Gotowanie sprawia mi ogromną przyjemność i frajdę. Uwielbiam eksperymentować i próbować nowych smaków. Pierogi to mój konik! Moim testerem i pomocnikiem jest mój mąż Wojcioszek. Na blogu będą prezentowane również jego wypieki- w tym jest o wiele lepszy ode mnie:D