Kluski śląskie z miętowym pesto z groszku i kozim serem

Kluski śląskie z miętowym pesto z groszku i kozim serem

Kluski śląskie z miętowym pesto z groszku i kozim serem

Przepis na : obiad

Do mojego kuchennego okna zapłukało dziś słoneczko. Nie takie chwilowe-zimowe, tylko całkiem już wiosenne. Z tej okazji wyciągnęłam opakowanie mrożonego groszku (ten soczysty kolor jest ze mną zawsze, gdy za oknem, po zimowej szarudze, robi się wesoło). Plan na dziś był taki kluski śląskie (które uwielbiamy całą rodziną) z gulaszem wieprzowym, śmietaną i żurawiną. Do mnie jednak przemówiła wiosna! Zrezygnowałam, więc z ulubionego obiadku na rzecz słonecznego eksperymentu. Z zielonego groszku, aromatycznego czosnk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wielki apetyt

Warto przeczytać

Składniki E - sprawdź, co kryje się pod chemicznymi dodatkami do żywności

Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.

Czytaj dalej...

Autor

Alicja DrzewieckaAlicja Drzewiecka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pesto, kluski, ziemniak, ziemniaki, groszek, feta, cytryna, ser, ser feta, sok, żurawina, gulasz, ciasto, obiad, ciasto z masa, ciasta z masa, ziemniaki na obiad

Inne przepisy z Wielki apetyt

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.