Domowa pizza

Domowa pizza

Domowa pizza

Chyba nie ma osoby, która nie lubi pizzy. Zrobiona domowym sposobem jest na pewno zdrowsza, bo wiemy, co jest w niej w środku. Ponadto, możemy dowolnie dobrać składniki na wierzch. Swoją pierwszą pizzę zrobiłam kilka lat temu, ale od tego czasu ciasto trochę udoskonalałam, aż wyszło takie jakie mi odpowiada w 100%. Ma ono delikatny czosnkowy posmak, ale równie dobrze możemy dodać do niego zioła prowansalskie. Ja niestety ich nie lubię.  Część pizzy zawsze robię z szynką, a część z pepperoni. Najchętniej ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fabryka pomysłów

Autor

FabrykaPomyslowFabrykaPomyslow

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pizza , pizza przepis, ciasto na pizze, domowa pizza, ciasto, sosy, szynka, pieczenie, ser żółty, ser, cebula, pieczarki, mąka, jajko, czosnkowy, sos do pizzy, fast food, czosnek, ananas, pieczarki w sosie, pieczeń z szynki, pieczona szynka, pieczarki w cieście, sos do jajek, czosnek w ziołach, sos czosnkowy, sposoby na jajko

Inne przepisy z Fabryka pomysłów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Dusia, 30 października 2012 20:42:07

ale mi ochotę na pizzę zrobiłaś !

Paulina, 30 października 2012 20:42:20

uwielbiam domową pizzę;)u mnie w domu wszyscy się przekonali do hawajskiej, chociaż na początku też się jej bali;) i teraz głównie taką robimy:D

Anulla, 30 października 2012 21:05:52

to muszę jakoś i moich przekonać do hawajskiej:)

Karmel, 30 października 2012 21:22:22

uwielbiam domową pizzę!:)

Nemi, 30 października 2012 21:36:44

Domowa pizza jest najlepsza!

Kulinarna Ja, 30 października 2012 23:03:47

Domowa pizza jest najlepsza! Nie ma sobie równych :)

Emcia Pichci!, 31 października 2012 09:04:23

no i teraz zapragnęłam zjeść kawałek twojej pizzy na śniadanie :P pycha!

Panna Malwinna, 31 października 2012 09:58:36

Domowa najlepsza. Polecam zrobienie pomidorowej podkładki na pomidorach, nie koncentracie. Jest o wiele smaczniejsza;)pozdrawiam ciepłoMalwina

Andźka, 31 października 2012 20:50:56

Fajna ta Twoja pizza. Dla mnie z salami! :)

Anulla, 1 listopada 2012 09:01:49

czasem jeszcze duszę pomidorki na sos, ale nie miałam tyle czasu tym razem:)

Mariola, 2 listopada 2012 13:42:03

wygląda przepięknie ale mam ochotę :):) chyba sobie zrobię w przyszłym tygodniu :)

Anika, 18 listopada 2012 18:29:50

Jadłabym taką w kazdej ilości:)

Karolina Piech, 4 stycznia 2013 12:54:27

Wczoraj wypróbowałam, pyszna

Anonymous, 30 stycznia 2013 11:55:01

pieczemyy w termoobiegu ?

Anulla, 30 stycznia 2013 12:21:07

ja piekę bez:)

Inth, 5 lutego 2013 23:08:25

dziwny ten przepis, jajko ? do ciasta drozdzowego ? oczywiscie sa różne warianty ale ser to najlepiej dac pod warzywa pozdrawiam

Anulla, 5 lutego 2013 23:17:10

dokładnie są różne warianty, ja zawsze robię z jajkiem i wychodzi. Jako dowód, że jest ok potwierdza, fakt, że ktoś już je robił wyżej i się wypowiadał oraz zdjęcie, które ukazuje efekt końcowy. Poza tym co do sera, każdy go robi jak lubi, ja zawsze daję na górę bo tak mi odpowiada, ale możesz zrobić inaczej.

Anulla, 5 lutego 2013 23:23:26

jajka przeważnie powodują, że ciasto ma delikatniejszy smak, niektórzy robią na samych żółtkach (kwestia koloru, że jest lekko żółtawe), jedni robią na mleku inni na wodzie, każdy musi znaleźć swoją idealną wersję. Drożdże świeże można zastąpić instant, można dodać do ciasta tłuszcz np. oliwę. ale najważniejsze jest wyrobienie, ma być elastyczne

agnieszka skalik, 25 lutego 2013 15:46:31

Smacznie wygląda

Anonymous, 2 czerwca 2013 21:00:53

nommm

Beti G., 27 lutego 2014 21:37:09

pycha, moje ulubione danie :)