Quiche z kurkami i kurczakiem

Quiche z kurkami i kurczakiem

Quiche z kurkami i kurczakiem

Dziś zapraszam na pyszny, wyrazisty a zarazem delikatny quiche (kisz) z kurkami i kurczakiem na kruchym spodzie, z dodatkiem aromatycznych suszonych ziół. Danie inspirowane jest przepisem ze strony Ósmy kolor tęczy . Zapraszam do przygotowań! Składniki na spód do formy 20x30cm: 350 g mąki pszennej tortowej 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1 całe jajko 2 żółtka 200 g zimnego masła, posiekanego Składniki na farsz: 2 łyżki oleju 1 cebula, drobno posiekana 3 ząbki czosnku, drobno ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Culinary Art

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

dagooshyadagooshya

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurki, jajko, kurczak, mielone, tarta, ciasto, ser, pierś, piersi, dania z kurczakiem, kurczak z czosnkiem, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, jajka z farszem, szybkie ciasto, czosnek w ziołach, kurczak z serem, dania z piersi kurczaka, kurczak pieczony, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasta tortowe, ciasto na zimno, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, pieczeń z mielonego, pyszne ciasto

Inne przepisy z My Culinary Art

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.