Przepis na : obiad
Zupa pomidorowa – klasyk, zawsze na czasie :) Składniki na zupę pomidorową: 2 litry rosołu+marchewka z rosołu 150-200g koncentratu pomidorowego 1 cebula 150ml śmietanki 30% garść świeżej natki pietruszki 2 łyżki sera pleśniowego ( opcjonalnie ) sól, pieprz i cukier do smaku Przygotowanie zupy pomidorowej: Czysty przecedzony rosół zagotowujemy ( ewentualnie z marchewką z rosołu pokrojoną w plasterki ). Na patelni szklimy cebulę pokrojoną w drobną kostkę, pod koniec dodając koncentrat. Podsmażamy całość 2 min... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...