Jajko Zapiekane w Kajzerce

Jajko Zapiekane w Kajzerce

Jajko Zapiekane w Kajzerce

Jajko przygotowane w ciekawy sposób doskonałe nie tylko na świąteczne poranki. Łatwo je zrobić, jest ciekawie doprawione i pyszne. W przepisie składniki na 2 porcje. Polecam. Składniki: 2 jajka 2 kajzerki ketchup 1 łyżka miękkiego masła 1 łyżka startego sera 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól pieprz Wykonanie: Z kajzerek ściąć wierzch, dół wydrążyć by powstała miseczka. Masło utrzeć z serem, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Tak przygotowanym masłem wysmarować wnętrze wydrążonych bułek oraz ich wierzch... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mama Gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.