Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

· ziemniaki 50 dag · ser biały 40 dag · cebula 4 szt · mąka pszenna 50 dag · woda ciepła 1 szkl · sól · pieprz · olej  Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości studzimy. Cebulę obieramy kroimy w kostkę i podsmażamy na złoto na rozgrzanym oleju. Zimne ziemniaki mielimy w maszynce do mięsa wraz z białym serem, dodajemy 3/4 usmażonej cebuli i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy do połączenia farszu. Mąkę zagniatamy z solą i ciepłą wodą. Wałkujemy na dość cienki place... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Camilla w kuchni

Autor

kamila2402

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniaki, pierogi przepis, pierogi, ziemniak, ser biały, placki, ser, mielone, mięso, mięso mielone, placki z gotowanych ziemniaków, pierogi z mięsem, placek z serem

Inne przepisy z Camilla w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.