SEROWO-KRUCHE PIEROŻKI Z JAGODAMI

SEROWO-KRUCHE PIEROŻKI Z JAGODAMI

SEROWO-KRUCHE PIEROŻKI Z JAGODAMI

Tym razem jagodowe nadzienie zamknęłam w kruchych, serowych pierożkach.  Są one pyszne zaraz po upieczeniu, jak i następnego dnia.  Nadzienie możemy modyfikować wg uznania, bo równie smaczne są z marmoladą lub nadzieniem z jabłek :)) Składniki: 1,5 szkl. mąki  pszennej 100g roztopionego masła  100g białego sera 1 całe jajko i 1 żółtko 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkl. cukru Na nadzienie jagodowe: jagody + cukier +  1 łyżka mąki ziemniaczanej - mieszamy Lukier: cukier pu der ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.