Zapiekanka z dyni, sera owczego i dorsza czyli Srodowe Rybki odc.60

Zapiekanka z dyni, sera owczego i dorsza czyli Srodowe Rybki odc.60

Zapiekanka z dyni, sera owczego i dorsza czyli Srodowe Rybki odc.60

Oto danie bardzo smaczne, pyszna i prosta jesienna zapiekanka.  Oryginalny przepis pochodzi z książki "Apetyt na Polskę", ja zmodyfikowałam go nieco.  Jeśli lubicie rybę, jeśli smakuje Wam dynia i nie gardzicie serem owczym zróbcie koniecznie! Zapiekanka z dyni, sera owczego i dorsza 500 g dorsza olej do smażenia pure: 2 małe dynie piżmowe (podzielone na kawałki i upieczone do miękkości) 250 g serka owczego typu twarogowego 3 łyżki masła listki tymianku z trzech gałązek 6 łyżek ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, dorsz, pieczywo, ser, ryby, ryba, chleb, zapiekanki, zapiekanka, zapiekanka z serem, ryby smażone, chleb mieszany

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.