Risotto pieczarkowe z warzywami

Risotto pieczarkowe z warzywami

Risotto pieczarkowe z warzywami

Przepis na : obiad

Składniki (na 3 porcje): ok 75-80 g ryżu długoziarnistego białego lub odmiana ryżu do risotto pół puszki kukurydzy konserwowej ok 250 g pieczarek 1-2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki masła 2 łyżki oleju 5 - 6 chochli gorącego rosół 1/2 łyżeczki soli (ale jeśli rosół jest dostatecznie posolony, nie dodawaj już soli), sól ziołowa, pieprz mielony 1 mała cebula kilka łyżek startego żółtego sera łyżeczka świeżego posiekanego lub suszonego koperku 1 mała ugotowana marchewka (najlepiej z rosołu) 1 ugotowana pietruszka (na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Anioszek w kuchni

Autor

Anna Wojtyna

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, rosół, mielone, pieczarki, risotto, ser, marchewka, seler, mielone pieczarki, obiad, ryż smażony, pomysł na obiad, pieczarki z ryżem, mielone z warzywami, ryż z warzywami, pieczarki do obiadu, ser biały, dania na gorąco, warzywa na patelnie

Inne przepisy z Anioszek w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.