Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili

Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili

Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili

Przepis na : śniadanie

Ricotta świetnie sprawdza się nie tylko w wersji na słodko. Włoski ser, jeden z moich ulubionych, podałam wczoraj jako dip, do pierogów ze szpinakiem.  Delikatny ser, kremowy, w połączeniu z cytrusową skórką, płatkami chili i ziarenkami chili to rzeczywiście był dobry pomysł! Taki dip można wykorzystać do pieczywa, przekąsek włoskich lub nadziać ravioli i inne nie tylko włoskie pierogi.  Pieczona ricotta to prawdziwe niebo w gębie. Wystarczy ricottę przełożyć do żaroodpornego naczynia, posmarować oliwą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja smaczna kuchnia

Autor

anetaklimeckaanetaklimecka

Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, dipy, pieczywo, przekąska, przekąski, ser, rukola, śniadanie, ravioli, suszone pomidory, śniadania, szpinak, pierogi z szpinakiem, pierogi ze szpinakiem

Inne przepisy z Moja smaczna kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.