Kurczak pod pierzynką curry

Kurczak pod pierzynką curry

Kurczak pod pierzynką curry

Składniki   2 podwójne piersi z kurczaka, 4 łyżki majonezu, 4 łyżki śmietany 18%; 25 dag żółtego sera, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, curry, tłuszcz do wysmarowania naczynia . Sposób przygotowania : Piersi z kurczaka rozbijamy tłuczkiem. Solimy, pieprzymy i nacieramy czosnkiem z każdej ze stron. Układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Następnie w misce łączymy ze sobą śmietanę i majonez. Dodajemy starty na tarce żółty ser. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz curry. Powstałą masę wy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pobite gary Barbary

Autor

Pobitegarybarbary

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, pierś, piersi, ser żółty, majonez, curry, ser, dania z kurczakiem, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, dania mięsne, dania z piersi kurczaka, kurczak majonez, kurczak curry, kurczak z czosnkiem, kurczak z serem, kurczak pieczony, gotowany kurczak

Inne przepisy z Pobite gary Barbary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.