Proste, szybkie i smaczne danie z dużą dawką witaminy K (która wspiera krzepnięcie krwi). Składniki: 200-250 g makaronu spaghetti 300-400 g świeżego szpinaku ok. 150-200 g twardego sera żółtego 2-3 ząbki czosnku ½ filiżanki prażonych pestek słonecznika sok z cytryny, sól, pieprz oliwa (kilka łyżek lub więcej) Ugotuj makaron wg wskazówek na opakowaniu. Zblenduj: szpinak, ser żółty, czosnek, pestki słonecznika i oliwę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Od razu wymieszaj z ciepłym makaronem i poda... czytaj dalej...
Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).