ACQUACOTTA czyli toskańska wodzionka ;)
ACQUACOTTA czyli toskańska wodzionka ;)
To danie zrobione z niczego znaczy "gotowana woda". Pochodzi z terenów Maremmy (Włochy). Przypomina o dawnych dziejach i biedzie chłopów, która kiedyś panowała w Toskanii. Przepis mam z książki "Smaki Toskanii" - Aleksandry SeghiSkładniki na 2 porcje:2 kromki czerstwego chleba2 jajka6 łyżek startego sera pecorino ( u mnie parmezan)4 średniej wielkości pomidory2 cebulekilka listów bazyliioliwa z oliwek do smażenia2 łodygi z liśćmi selera naciowego2 marchewkisólNa patelni polanej oliwą smaży... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty
Autor
Małgorzata Kwiatkowska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
zupa, chleb, ser, jajko, marchewka, seler, pomidor, seler naciowy, włoska, gotowana marchewka, smażony ser, zupa z selera, pomidory z serem
Inne przepisy z Bon Appetit Małgorzaty
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję