Quiche lorraine ze szparagami, czosnkiem niedźwiedzim i wołowiną

Quiche lorraine ze szparagami, czosnkiem niedźwiedzim i wołowiną

Quiche lorraine ze szparagami, czosnkiem niedźwiedzim i wołowiną

S łynny placek lotaryński to nic innego jak wytrawna tarta gdzie kruchy spód wypełnia migaine czyli masa śmietanowo-jajeczna i dodatki wg. własnych upodobań. Jakie dodatki? najlepiej te, które najbardziej lubicie lub te, które macie pod ręką :)  Składniki: Ciasto kruche: 250 g mąki pszennej, 150 g schłodzonego masła w kawałkach, 1 łyżka zimnej wody, 1 jajko, masło do posmarowania formy, szczypta soli . Nadzienie: 100 g carpaccio wołowego, 1/2 pęczka zielonych szparagów, 2 młode marchewki, 20 liści czosnku niedź... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Autor

SzczyptaSmaQSzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, ciasto, czosnek, tarta, jajko, szparagi, carpaccio, marchewka, ser żółty, ser, fasola, pomidor, placki, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, zielone szparagi, rukola, warzywa, wołowina, pomidory z serem, ciasto z masa, ciasta z masa, ser biały, placek z serem

Inne przepisy z SzczyptaSmaQ

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.