Zupa cebulowa zapiekana pod ciastem francuskim

Zupa cebulowa zapiekana pod ciastem francuskim

Zupa cebulowa zapiekana pod ciastem francuskim

Pyszna rozgrzewająca zupka w sam raz na takie zimne dni jak teraz. Zupkę zapiekłam pod ciastem francuskim - taka wersja bardzo zasmakowała mojej rodzince.składniki: 600 g cebulimasło do smażenia0,5 szklanki białego wytrawnego wina0,7 l bulionu ( użyłam bulionu z mięska wieprzowego)tymianekopakowanie ciasta francuskiego 275 gstarty ser żółtyCebulę obrać i pokroić w półprastry. W garnku rozpuścić masło i dodać cebulę, smażyć na wolnym ogniu często mieszając aż cebula lekko zbrązowieje. Cebula musi nabrać brązowej b... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.