Kefirowe naleśniki z dżemem jagodowym

Kefirowe naleśniki z dżemem jagodowym

Kefirowe naleśniki z dżemem jagodowym

Na kefirowe naleśniki natknęłam się u   Ivony .  Lekko zmodyfikowane, szybko znikały z talerza jeszcze ciepłe. Miałam w planach kilka porwać nad wodę, ale nie mogłam się im oprzeć. Postawiłam na dżem jako dodatek do nich, ale sądzę, że równie dobrze spisze się biały ser lub serek waniliowy, a jeszcze jak dodamy garść świeżych owoców, pycha! Składniki 1,5 szklanki mąki 2 jajka 4 łyżki cukru 400 ml kefiru naturalnego szczypta soli 4 łyżki oleju dżem Sposób przygotowania Jajka ubić z cukrem do białości.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu pink envelope

Warto przeczytać

Jak zrobić idealne naleśniki?

Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.