SERNIK DWUKOLOROWY NA HERBATNIKACH.

SERNIK DWUKOLOROWY NA HERBATNIKACH.

SERNIK DWUKOLOROWY NA HERBATNIKACH.

Odkąd zaczęłam pisać bloga, zupełnie zmieniło się moje podejście do gotowania. Niegdyś, mając jakiś sprawdzony przepis,na okrągło, monotonnie piekłam ciasto w ten sam sposób, dodając te same owoce czy też przyrządzałam jakąś potrawę tak,jak zwykle, bez żadnych udziwnień. Byleby było co zjeść i jakoś to smakowało.Teraz, chociaż piekę ten sam sernik, co kilka lat  temu, nie oprę się pokusie zmiany. Muszę coś dodać od siebie, inaczej czuję się niespełniona.I przyznam, że od tamtej pory, gdy pierwszy raz na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Idealny sernik - co zrobić, by nie opadł i nie pękał

Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.

Czytaj dalej...

Autor

KarmelitkaKarmelitka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

herbatniki, ryby, sernik, pieczenie, wegetariańska, ryba, budyń, wegańskie, czekoladowa, ciasto, cukier, sernik pieczony, deser, desery, torty, tort, ser, ryba w ciescie, cukier puder, por , twaróg, jajko, porem, ciasto z masa, bez pieczenia, ciasto z białek , sernik bez pieczenia, ciasto z bezami, ciasta z masa, sernik z budyniem

Inne przepisy z W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Paulina C., 16 września 2013 09:10:26

ale smacznie wygląda! aż chciałoby się zjeść całą blachę :)

Magda, 16 września 2013 10:40:41

uwielbiam serniki! podoba mi się taki dwukolorowy :) a u mnie dzisiaj też w takich kolorach, tylko że śniadanie :)

Antenka, 16 września 2013 11:31:41

ależ on ładniutki:) mniammm

Kamila, 16 września 2013 11:47:46

Kocham serniki! Pozdrawiam

Veggie, 16 września 2013 12:17:54

No proszę, podane jak u babci na popołudniowej kawce, ślicznie jak Twoje wszystkie ciasta, pozdrawiam :-)

judik, 16 września 2013 12:31:53

Pyszny wyszedł! Fajnie wyglądają te dwie warstwy! :-)

Ervisha, 16 września 2013 12:35:02

Sernik to mój ulubiony deser :D

Martha, 16 września 2013 17:08:49

Super sernik! : )Bardzo lubię te dwuwarstwowe!

Małpa w kuchni, 16 września 2013 19:11:09

Za to właśnie lubię blogowy świat- ciągle mobilizuje do wyszukiwania, zmieniania i pieczenia czegoś innego :)

Ivon, 16 września 2013 23:11:24

Serniki uwielbiam :)Twój wygląda apetycznie mniamć !!!

StudentsKitchen, 17 września 2013 20:27:59

Piękny serniczek, aż zgłodniałam. :D

Karmel-itka., 17 września 2013 20:51:42

kusi niezwykle.

Karmel-itka., 17 września 2013 20:52:03

śniadanie pełne smaku, jak sądzę!

Karmel-itka., 17 września 2013 20:52:12

dziękuję :]

Karmel-itka., 17 września 2013 20:52:26

oj, ja również!

Karmel-itka., 17 września 2013 20:52:43

ojoj, jak mi miło! dziękuję :]

Karmel-itka., 17 września 2013 20:52:53

dziękuję :]

Karmel-itka., 17 września 2013 20:53:19

mój też! zresztą widać a blogu, ile to ich piekę xD

Karmel-itka., 17 września 2013 20:53:29

dziękuję :]

Karmel-itka., 17 września 2013 20:53:49

przynajmniej nie popadamy w monotonię i kulinarny marazm.

Karmel-itka., 17 września 2013 20:53:59

dziękuję!

Karmel-itka., 17 września 2013 20:54:11

dziękuję :]

Wiera, 17 września 2013 21:40:25

Wow :) To naprawdę długie pieczenie :)

Patrycja, 17 września 2013 21:45:04

Odkąd prowadzę bloga, a jest już 4 i pół roku, rzadko zdarza mi się gotować i piec to samo dwa razy. Ale wymyślanie daje dużo radości.

Alekksandra, 17 września 2013 22:25:26

Sernik w każdej wersji jest dla mnie przepyszny a takiego jeszcze nie jadłam ;o

Kasia S,, 17 września 2013 23:27:06

świetny...czytałam czułam, jak ślinianki zaczynają produkować więcej śliny.Trzeba wypróbować !Pozdrawiamy serdecznieTapenda

Karmel-itka., 17 września 2013 23:31:36

potwierdzam! wymyślenie czegoś nowego, pysznego daje tyle satysfakcji! i sprawia przyjemność. Tobie i tym, którzy później jedzą te smakołyki :]

Karmel-itka., 17 września 2013 23:32:39

cieszę się, że ta zareagowałaś :]to dobry omen. polecam!

Babe czka, 18 września 2013 12:17:58

Uwielbiam takie serniczki :)

martawkuchni.blog.pl, 18 września 2013 13:50:42

wygląda cudownie i na pewno smakowało wyśmienicie:)

Joanna Skoraczyńska, 18 września 2013 17:25:39

No i narobiłaś mi ochoty na takiego sernika :-)

bielinka, 19 września 2013 13:08:48

Mogę powiedzieć: mam tak samo jak Ty :) ciężko jest nie poeksperymentować :) A sernik wygląda na tym z gatunku moich ulubionych :)

Anonymous, 30 grudnia 2014 20:12:08

2 godziny to za długo

Karmel-itka., 31 grudnia 2014 10:59:42

zauważ, że piekę w 150 stopniach, a nie w 180. im niższa temteraura, tym dłuższy czas pieczenia.