Zapiekanka pasterska

Zapiekanka pasterska

Zapiekanka pasterska

Cieżko mi było wybrać nazwę dla tego dania. W Anglii znana jako Cottage pie lub Shepherd's pie (z jagnięcina), a we Francji jako Hachis parmentier. Słyszałam też nazwę "Zapiekanka rzymska". Kombinacji i nazw masa, co nie zmienia faktu, że jest rozgrzewająca, sycąca i przede wszystkim pyszna! Składniki (naczynie żaroodporne 30x22cm.) -600g mielonej wołowiny -2 łyżki oleju -1 duża cebula -2 marchewki -2 łodygi selera naciowego -1 ząbek czosnku -200 ml czerwonego wina -1 łyżeczka rozmarynu -1 łyżeczka papryki s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakuj życie!

Autor

Milena D.

Kocham gotowac, to moj sposob na smutki i zmartwienia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, papryka, seler, mięso, jajko, ziemniaki, ser, zapiekanki, zapiekanka, seler naciowy, marchewka, wołowina, mięso duszone, mięsa pieczone, warzywa na patelnie, pieczone ziemniaki, mięso mielone, zapiekanka z ziemniakami, bez pieczenia, zapiekanka z serem, mielone z warzywami, zapiekanka z mięsem , jagnięcina duszona, pieczeń z mięsa mielonego, dania bez mięsa, pieczone ziemniaki z czosnkiem, zapiekanka ziemniaczana

Inne przepisy z Smakuj życie!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.