Japońskie kule na patykach.

Japońskie kule na patykach.

Japońskie kule na patykach.

Japanese balls on a sticks. Składniki. 1 pierś z kurczaka 2 plastry sera ementalera 1 łyżeczka sosu sojowego pieprz  2 paski papryki 2 paski ogórka 50 g bułki tartej 4 patyki Ciasto. 50g mąki 1 żółtko 2 łyżki wody sólOlej do frytury. Wykonanie. Pierś przekroić na 2 plastry, lekko rozbić, skropić sosem sojowym, posypać pieprzem. Na każdy plaster położyć ser, pokrojoną paprykę i ogórek, lekko posolić. Całość ciasno zwinąć w kulę. Składniki ciasta wymieszać, tworząc gęste ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

ChristopherChristopher

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, tarta, sos sojowy, sosy, ser, papryka, pierś, bułki, piersi, ogórki, lekka, ogórek, kurczak, ryż, przystawki, warzywa, przepisy z frytkownicy, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, dania na gorąco, kurczak z serem, ryż z warzywami, lekkie ciasto, sos do kurczaka, tarta ser, sos do ryżu, kurczak z papryką , ryż smażony, smażony ser, lekkie dania

Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.