Cheesecake-semifreddo z ricotty (Cheesecake-semifreddo di ricotta)

Cheesecake-semifreddo z ricotty (Cheesecake-semifreddo di ricotta)

Cheesecake-semifreddo z ricotty (Cheesecake-semifreddo di ricotta)

W ciep łe dni często nie mamy ochoty na pieczenie ciast. Tort, który przygotowałam w ostatni weekend nie wymaga długiego pieczenia tylko schładzania.  Tort przygotowałam  na ciasteczkach typu digestive.  Masa tortu to miks serka ricotty i serka philadelphia. W smaku przypomina kremowe lody, jest delikatna, bardzo kremowa i puszysta.  Tort nazwa ł am semifreddo, ponieważ najpierw schładzałam go w lod ó wce, p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

torty, tort, ciasteczka, ciasto, ciasta z masa, ciasto z białek

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.