Pierożki z ciasta półfrancuskiego z mięsem z rosołu i serem
Pierożki z ciasta półfrancuskiego z mięsem z rosołu i serem
Przepis na : obiad
Takie paszteciki to bardzo fajny sposób na wykorzystanie mięsa gotowanego pozostałego na przykład z rosołu. Są sycące, więc z kubkiem aromatycznego czerwonego barszczu, kilka takich pierożków spokojnie można podać na obiad. Ciasto w smaku jest podobne do francuskiego, ale jego wykonanie zajmuje znacznie mniej czasu, zatem bardzo polecam:) Z proporcji składników, które podaję wyszło mi 20 sztuk pierożków z koła o średnicy 8cm. Składniki na ciasto: 20-25 dkg mąki pszennej 3 dkg świeżych drożdży... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Maślane ciasteczko
Autor
Krystyna W
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, mięso, ciasteczka, papryka, ser, cebula, paszteciki, jajka z farszem, ser żółty, francuskie, pierogi przepis, gyros, pizza , rosół, barszcz czerwony, barszcz, pizza przepis, pierogi, obiad, kurczak, ciasto na pizze, gotowany kurczak, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, kurczak z serem, mięso na obiad, pierogi z mięsem, kurczak z papryką , fajne ciasta
Inne przepisy z Maślane ciasteczko
Dodaj komentarz